11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Este oficial! De joi se va putea circula pe primii kilometri ai Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești

- Advertisement -

Primii kilometri de Drum Expres, construiți în România, vor fi dați în folosință joi, 21 aprilie, fiind vorba de cei 18 kilometri și jumătate de pe Lotul 1 din Tronsonul 2 al Dex Craiova – Slatina – Pitești, care cuprinde și centura ocolitoare a Balșului, ce urmează a prelua traficul intens din oraș. Anunțul a fost făcut la sfârșitul săptămânii de Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, într-o postare pe pagina sa de Facebook, la care a adăugat și imagini de la vizita sa de pe șantier.  

„Am făcut ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului Balș. Este vorba despre primii 18,5 kilometri (km) din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2”, a precizat sâmbătă, 16 aprilie, reprezentantul Guvernului României.

După deschiderea circulației rutiere pe primii kilometri a șoselei de mare viteză, accesul pe acest lot se va face astfel: pe relația Craiova – Pitești, accesul se face din Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș, iar pe relația Pitești – Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65 – E 574, spre orașul Piatra Olt.

Secretarul de stat Ionel Scrioșteanu a mai spus că în scurt timp se va da în trafic și Lotul 2 din Tronsonul 2, ce include și centura ocolitoare a municipiului Slatina. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat într-o vizită oficială pe șantierul drumului expres – centura orașului Balș efectuată recent că cel mai probabil în vară s-ar putea circula și pe acest tronson.

„Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Pe lângă Loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, care trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Acum rămâne de văzut și care va fi viteza cu care vor putea circula conducătorii auto pe drumul expres, având în vedere că în data de 13 aprilie, în Camera Deputaților s-a adoptat legea conform căreia viteza maximă de circulație pe drumurile expres din România va fi de 120 km/h, față de 100 km/h, cât este în prezent. Legea a mers spre a fi promulgată de Klaus Iohannis, președintele țării.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți