17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Clădirea DGASPC Olt, construită în urmă cu aproape cinci decenii, reabilitată cu 2,5 milioane de euro, printr-un proiect pe PNRR

- Advertisement -

Ședință extraordinară luni, 18 aprilie, a Consiliului Județean Olt în Sala Europa a instituției administrative. A fost un singur proiect de hotărârii supus aprobării, aleșii județului votând în unanimitate depunerea proiectului „Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt”, în vederea finanțării sale prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Axa de Investiții 2 – Schema de Granturi pentru Eficiența Energetică și Reziliență în clădiri publice.

Ședința forului județean a fost condusă de Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, care a declarat că investiția nu va demara anul acesta, însă va fi întocmită și depusă documentația pentru ca proiectul să primească finanțare pentru proiect a cărui valoare se ridică la 2,5 milioane de euro.

„Pentru creșterea eficienței energetice, urmează ca acest proiect să fie depus cât mai repede. Ne vor solicita anumite documente, instrucțiuni referitoare la acest proiect și să avem timp să ne pregătim. Anul acesta se fac documentele care se depun, valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, deci un proiect de importanță majoră pentru DGASPC Olt. Este vorba de clădirea din Slatina, dar și celelalte sedii, anexe la construcția principală”, a declarat vicepreședintele CJ Olt.

 

Clădirea DGASPC Olt din Slatina, cu sediul pe strada Drăgănești, cu destinația principală clădire de birouri și secundar adăpostire copii, a fost construită în urmă cu aproape cinci decenii, respectiv în anul 1976, din cărămidă, ferestrele PVC sunt vechi, pardoselile de tip parchet pentru camere și gresie pentru spațiile de circulație, planșeele din beton armat. Încălzirea se face cu corpuri de încălzire tip radiatoare de oțel sau fontă cu agent termic furnizat de o centrală termică proprie cu gaze naturale. Astfel, clădirea DGASPC Olt, cu o suprafață desfășurată de 3.200 de metri pătrați, va fi anvelopată, se va schimba tâmplăria, sistemele de apă, de canalizare și de electricitate vor fi reabilitate, urmând ca spațiul să fie dotat cu două stații de încărcare electrică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți