15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

DSP Olt – precizări cu privire la femeia din județ care a murit de gripă

- Advertisement -

Reprezentanții Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică au transmis luni decesul a două persoane, din cauza gripei, iar una dintre ele este din județul Olt. Este vorba despre o femeie de 78 de ani, din zona Drăgănești Olt – mediul rural, iar aceasta a murit în data de 17 aprilie, fiind diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip H3. Olteanca s-a internat pe 1 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar ziua următoare a fost transferată pe Secția de Terapie Intensivă a unității medicale, necesitând intubarea.

1 – 17 aprilie este perioada în care pacienta a fost internată în spitalul slătinean, iar diagnosticul pus a fost bronhopneumonie, având și un test rapid de gripă pozitiv, tip A, subtip H3.

„Deoarece, încă de la internare, evoluția stării de sănătate a pacientei a fost nefavorabilă, la câteva ore de la internare, pacienta a fost transferată în Secția ATI, cu aplicarea manevrelor de Terapie Intensivă (oxigenoterapie, cu ventilație mecanică). Rezultatul investigației, test pozitiv pentru infecția cu virus gripa tip A, subtip H3. Evoluția stării generale spre deces, certificat în data de 17 aprilie”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Potrivit sursei citate, 30 de olteni cau fost diagnosticați anul acesta cu virusul gripal tip A, subtip H3, în județ acesta fiind primul deces înregistrat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți