11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se vor putea sacrifica miei și iezi la fostul abator Strehareți din Slatina, în preajma Paștelui

- Advertisement -

După doi ani de absență, având în vedere că a fost și pandemia de Coronavirus, în anul 2022, în preajma Sfintei Sărbători a Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, în municipiul Slatina va funcționa din nou un centru temporar de sacrificare a mieilor și iezilor, în incinta fostului abator Strehareți.

Primăria municipiului Slatina a primit deja avizul sanitar veterinar din partea reprezentanților Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, acesta urmând a funcționa timp de patru zile, începând cu ziua de miercuri, 20 aprilie.

„Conform Dispoziției ce face referire la acordarea avizului sanitar veterinar de funcționare temporară pentru spațiul amenajat în incinta fostului abator Strehareți, vă aducem la cunoștință faptul că în perioada 20 – 23 aprilie 2022 acesta va funcționa în vederea sacrificării mieilor și iezilor”, transmit reprezentanții Primăriei Slatina.

Sursa citată mai arată că programul de funcționare a centrului temporar de sacrificare a mieilor și iezilor va fi în zilele de miercuri, joi și vineri, 20 – 22 aprilie, în intervalul orar 08:00 – 17:00, și sâmbătă, 23 aprilie, între orele 09:00 – 13:00. Potrivit autorităților locale, în incinta fostului abator Strehareți din Slatina se permite doar accesul crescătorilor de ovine și caprine de pe aria județului Olt.

Anul acesta, o singură primărie din județ, cea din comuna Osica de Sus, a mai primit aviz de la DSVSA Olt pentru funcționarea unui centru temporar de sacrificare a mieilor și iezilor, în Duminica Floriilor, dar și sâmbătă, 23 aprilie, în ziua de dinaintea Paștelui. Acesta este deschis în târgul săptămânal din localitate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți