7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de conducători auto, lăsați pietoni după ce polițiștii rutieri i-au depistat cu viteză excesivă în trafic

- Advertisement -

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în sistem integrat, și în week-end-ul Floriilor, pentru a asigura un climat optim de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere. Peste 500 de amenzi, în cuantum de aproximativ 160.000 de lei, s-au aplicat în această perioadă, iar zeci de șoferi au rămas fără permisul auto după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În cadrul activităților, au fost aplicate 510 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 159.675 de lei. Totodată, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au fost reținute 53 de permise de conducere, dintre care 41 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, patru pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și opt pentru alte abateri”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvând al IPJ Olt.

Oamenii legii au mai reținut 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Totodată, au constatat și șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un șofer băut și altul fără permis, pe drumurile județului

Sâmbătă, 16 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au depistat, în comuna Vădastra, un bărbat, în vârstă de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și în noaptea de duminică spre luni, de Florii, polițiștii de la Poliția municipiului Caracal au depistat, pe strada Walter Mărăcineanu, din localitate, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Oamenii legii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți