12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Magazine alimentare, restaurante și brutării, amendate de inspectorii sanitari veterinari din județ

- Advertisement -

Medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au intensificat controalele în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, astfel că în prima jumătate a lunii aprilie au efectuat 67 de controale. Inspectorii au constatat mai multe nereguli, în urma verificărilor fiind aplicate amenzi de peste 30.000 de lei, dar și avertismente, la mai multe magazine alimentare, restaurante și brutării din județ.

„S-au aplicat patru sancțiuni contravenționale conform Hotărârii Guvernului 984 din 2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 31.200 lei, și patru avertismente conform Ordonanței Guvernului 2 din 2001 la magazine alimentare, restaurante, unități de fabricare a pâinii și produselor de panificație, pentru următoarele tipuri de neconformități constatate: condiții de igienă și depozitare necorespunzătoare; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectare program de autocontrol; produse neetichetate corespunzător; dosare medicale cu termen depășit; lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat”, se precizează în comunicatul remis de Direcția Sanitară Veterinară Olt.

Medicii veterinari au efectuat și controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Olt, care au avut drept scop verificarea respectării condițiilor de transport ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală și animale vii. În acest sens, nu au fost identificate neconformități.

Apropiindu-se Paștele, DSVSA a avizat temporar două spații special amenajate pentru sacrificarea mieilor și iezilor, unul dintre ele fiind în incinta târgului săptămânal Osica de Sus, care își desfășoară activitatea în data de 23 aprilie, în intervalul orar 07:00 – 17:00. Acesta a funcționat și în Duminica Floriilor. Celălalt este în incinta fostului abator Streharați, din municipiul Slatina, care va funcționa în perioada 20 – 23 aprilie, între orele 08:30 – 17:00.

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372.735.838, fax 0249.416.726 – DSVSA Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți