14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poluarea cu țiței de pe Olteț a ajuns și în râul Olt, în zona barajului de la Drăgănești

- Advertisement -

Poluarea cu țiței care a plecat de pe Olteț, în urma unei avarii la o conductă a societății Conpet SA, în zona abatorului din orașul Balș, a ajuns până în râul Olt, în zona barajului de la Drăgănești fiind semnalate în prezent irizații de petrol, asta însemnând la o distanță de 30  kilometri în aval.

Florin Homorean, prefectul județului, a transmis că se intervine și acum în zonele afectate de pata de țiței, la această dată nefiind informații că fauna și flora au fost afectate serios.

„Se intervine în continuare, nu mai există scurgeri din conductă. Luni mai erau prezente irizații în Barajul Hidrotehnic de la Drăgănești-Olt. Se intervine în continuare. Poluarea a ajuns în râul Olt încă de sâmbătă, dar nu sub forma consistentă ce era pe Olteț, mai mult irizații și, în special, material absorbant care era cu țiței. Nu avem informații că fauna și flora ar fi fost afectate în mod semnificativ”, a declarat prefectul Homorean.

În urmă cu o săptămână, o conductă de țiței a Conpet SA, care traversează râul Olteț, s-a spart în zona podului de cale ferată de la Balș, pe lângă abator. Problema a apărut ca urmare a efectuării de lucrări la Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești care tranzitează zona respectivă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți