13.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asociația Pro Infrastructură: O comisie a CNAIR prezentă pe DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești pentru recepția lucrărilor la centura Balșului

- Advertisement -

Centura orașului Balș, parte a Lotului 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești va fi deschisă circulației astăzi, 21 aprilie, cel mai probabil în jurul orei 18:00, șoferii care tranzitează urbea de pe malul râului Olteț urmând să scape de statul cu orele în coloanele de mașini care se formau în zonă din cauza traficului intens. Însă, după ora 13:00, pe acest segment de drum va fi prezentă o comisie din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutier (CNAIR) care va face recepția lucrărilor.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

„Astăzi (joi, 21 aprilie n.r.) se inaugurează DEx 12 Balș Vest – Slatina Vest. În jurul orei 13:00 comisia de recepție din partea CNAIR va sosi pe tronson pentru procedurile care se vor întinde pe mai multe ore. Din experiența noastră, traficul pe cei aproximativ 16 kilometri dintre nodul Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt – Găneasa) se va deschide abia pe seară, nu mai devreme de ora 17:00, probabil în jur de 18:00. Vă rugăm nu forțați intrarea pe lot!”, au transmis reprezentanții asociației.

Conducătorii auto trebuie să cunoască faptul că momentan pot circula pe șoseaua de mare viteză cu 100 de kilometri pe oră, urmând ca apoi aceasta să crească la 120 km/h, președintele României, Klaus Iohannis, trebuind să promulge legea deja adoptată de o săptămână în Camera Deputaților. Cel mai probabil se va întâmpla în maxim o lună.

„Viteza maximă permisă va fi de 100 km/h, urmând ca ea să fie crescută la 120 km/h după ce președintele Iohannis va promulga legea adoptată deja de Parlament. Estimăm în câteva săptămâni, maxim o lună. Oricum, recomandăm ca șoferii să circule foarte atent, cu maxim 100 km/h, deoarece pe drum pot exista animale și unele resturi de materiale care au scăpat vigilenței constructorului”, mai arată sursa citată.

După deschiderea traficului rutier pe primii kilometri ai DEx 12, accesul pe Lotul 1 din Tronsonul 2 se va face astfel: pe relația Craiova – Pitești, accesul se face din Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș, iar pe relația Pitești – Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65 – E 574, spre orașul Piatra Olt.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65 – E 574. Iar pe Lotul 2, care cuprinde și centura ocolitoare a Slatinei, au transmis autoritățile că s-ar putea circula până la final de lună mai 2022, început de mai.

Tot acest tronson traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, iar pe lângă Loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, care trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți