10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii din Craiova, măsuri de ordine publică în Noaptea de Înviere la mănăstirile din Călui și Brâncoveni  

- Advertisement -

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt asigură și anul acesta măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, prin care vor să aibă grijă ca fiecare locuitor al județului să petreacă perioada sărbătorilor în condiții de siguranță. Oamenii legii vor primi spijin și din partea colegilor de la Craiova care vor asigura măsurile de orgine publică în Noaptea de Înviere la mănăstirile din Călui și Brâncoveni.

Aproximativ 150 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Olt vor acționa zilnic în perioada 22 – 25 aprilie, în județ, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pe lângă misiunile din Noaptea de Înviere de la Slatina, Călui, Brâncoveni, oamenii legii vor fi prezenți și la manifestări culturale ce au loc în Dăneasa, Tia Mare, Dobrun și Izvoarele.

„Pentru desfășurarea unui climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii olteni, împreună cu celelalte forțe angrenate în asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică vor fi prezenți în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina și a Mănăstirii Clocociov. Totodată, va fi asigurată ordinea și liniștea publică la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în comunele Dăneasa, Tia Mare și Dobrun. Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase dedicate praznicului Învierii Domnului la Mănăstirea Călui și Mănăstirea Brâncoveni, precum și la manifestarea cultural-artistică din ziua de 25 aprilie din satul Alimănești, comuna Izvoarele”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ.

Sursa citată mai spune că în această perioadă oamenii legii vor intensifica măsurile de ordine publică și vor desfășura acțiuni punctuale și de patrulare, în cooperare cu celelalte instituții abilitate, atât în mediul urban, cât și în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate și intens circulate, urmărind identificarea și descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, Jandarmeria Olt recomandă: să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine/să coopereze cu forțele de ordine; să adopte un comportament civilizat; să respecte indicațiile jandarmilor; dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție; să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale; să solicite intervenția sau sprijinul jandarmilor, prin numărul unic de urgență 112 sau în mod direct efectivelor aflate în misiune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți