19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Peste 250 de polițiști olteni, zilnic în stradă pentru un Paște în liniște și siguranță

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor fi la datorie de Sfintele Sărbători de Paște, de cult Ortodox, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță. Pe lângă cei 250 de polițiști care vor fi zilnic în misiuni, în județ vor acționa în fiecare zi și o sută de patrule de siguranță publică.

„Peste 250 de polițiști vor fi prezenți în stradă, zilnic, și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Dintre aceștia, aproximativ 180 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, 40 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale. Peste 100 de patrule de siguranță publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată mai arată că, în perioada 22 – 25 aprilie 2022, polițiștii vor acționa și vor desfășura activități specifice, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc, în special în zona lăcașurilor de cult, fiind instituite dispozitive suplimentare.

„Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere”, mai spune reprezentantul IPJ.

Pentru a vă petrece Sărbătorile Pascale, în siguranță, polițiștii recomandă oltenilor să aibă grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc. Totodată, recomandă tuturor șoferilor să fie prudenți și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic.

„Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute! Vă reamintim faptul că scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a preveni, iar pe aceasta cale facem apel la cetățeni să respecte normele legale în vigoare. Vă dorim tuturor credincioșilor Sărbători Pascale fericite și binecuvântate!”, a mai transmis Vasiloaica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți