8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt caută în continuare asistenți maternali profesioniști. Au fost angajate încă două persoane

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt continuă să caute persoane din județ care vor să devină asistenți maternali. Obiectivul instituției este de a angaja zece asistenți prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, iar în luna aprilie au fost angajate două persoane, iar alte două au obținut atestatul de asistent maternal profesionist.

DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară încă de la începutul anului 2019 campania de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în județ, care doresc să devină asistenţi maternali.

În anul 2022, de la 1 ianuarie și până acum, s-au depus la sediul instituției 17 cereri de evaluare de la persoane cu domiciliul în Olt care doresc să fie asistenţi şi, dintre acestea, patru au fost evaluate favorabil, trei sunt în curs de evaluare, iar zece au fost respinse.

Luna aceasta, aprilie, Direcția pentru Protecția Copilului Olt a angajat și doi asistenți maternali profesioniști, a fost organizat un curs de formare inițială în această meserie la care au participat două persoane, în urma căruia au obținut și atestatul de asistent maternal.

„În aprilie, am informat patru primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de DGASPC.

Întrucât în anul 2022 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi, instituția face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Potrivit DGASPC Olt, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți