Cod galben de averse torențiale cu descărcări electrice în aproape toată țara

După câteva zile însorite, aproape cu temperaturi ca de vară afară, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis miercuri o atenționare de vreme capricioasă, cod galben, care intră în vigoare de astăzi, la ora prânzului, și este valabilă până joi noaptea, la ora 23:00. Atenționarea de ploi torențiale cu descărcări electrice și pe alocuri intensificări de vânt, vijelii și grindină va afecta majoritatea regiunilor țării, singurele județe care nu vor fi afectate fiind Tulcea și Constanța.

Așa că în județul Olt, ca de altfel și în restul județelor României, în această perioadă va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu cantități însemnate de apă.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, au transmis meteorologii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<