4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Festivalul folcloric „De dor, de primăvară” de la Caracal a ajuns la ediția 16. Artiști de renume vor urca pe scena Teatrului Național

- Advertisement -

24 de tineri interpreți de muzică populară, dar și instrumentiști, vor urma să urce în acest sfârșit de săptămână pe scena Teatrului Național „Ștefan Iordache” din municipiul Caracal, în cadrul celei de-a 16-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Populară „De dor, de primăvară”. 28 și 29 aprilie sunt zilele de desfășurare ale evenimentului cultural artistic, artiști de renume ai folclorului românesc urmând să susțină recitaluri în cadrul acestuia.

Primăria și Consiliul Local Caracal, Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt sunt organizatori ai festivalului folcloric, desfășurat pe două secțiuni – vocal și instrumental, concurenții admiși în urma preselecțiilor fiind din județe precum Olt, Gorj, Argeș, Teleorman și Brăila.

„Pentru a înțelege o societate, cel mai bine ar fi să te uiți la cuvintele ei intraductibile. Dorul este starea de spirit specific românească, iar noi am decis să aducem acest sentiment împreună cu tumultul primăvăratic în Festivalul Concurs de Muzică Populară «De dor, de primăvară». Vă invităm să urmăriți tinerele talente din domeniul interpretativ al folclorului oltenesc și, totodată, vocile consacrate ale muzicii populare românești!”, au transmis reprezentanții Centrului „Radu Șerban” Caracal.

18:30 a zilei de joi, 28 aprilie, este ora de începere a concursului de interpretare din cadrul Festivalului „De dor, de primăvară” de la Caracal, iar pe lângă participanți, artiștii care vor susține recitaluri sunt Ofelia Popovici, Constantin Enceanu și Ileana Lăceanu, întregul acompaniament muzical fiind asigurat de orchestra Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal, sub conducerea muzicală a lui Daniel Voicu.

Gala Laureaților va fi vineri, 29 aprilie, tot de la ora 18:30, iar în urma anunțării marilor câștigători cei care vor susține recitaluri sunt Luiza Turcu, Maria Ghinea, Cornel Borza, Mariana Ionescu Căpitănescu și Zorina Bălan, întregul eveniment cultural fiind prezentat de nimeni altul decât îndrăgitul interpret de muzică populară Gelu Voicu.

Intrarea la Festivalul „De dor, de primăvară”, ediția 16, se va face pe bază de bilet, prețul unuia fiind de 10 lei. Biletele au putut fi achiziționate de la agenția Teatrului Național Caracal începând cu data de 26 aprilie, între orele 10:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, dar și înainte de începerea spectacolelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți