10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii, la datorie în week-end. Măsuri de ordine și siguranță publică la manifestări religioase, cultural artistice și sportive

- Advertisement -

Aproximativ 150 de jandarmi sunt prezenți zilnic în zona de responsabilitate pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru ca în perioada 29 aprilie – 2 mai, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, să asigure desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt asigură ordinea publică cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase, cultural – artistice, comemorative și sportive, la care se preconizează participarea unui număr semnificativ de persoane.

Oamenii legii vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestării religioase dedicată sărbătoririi „Izvorul Tămăduirii” la Mănăstirea Brâncoveni, comuna Brâncoveni; manifestări culturale și evenimente artistice organizate de 1 Mai – Ziua Muncii din municipiul Slatina, comunele Izvoarele și Optași Măgura, dar și în orașul Potcoava, unde se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele CSO Petrolul Potcoava și Minerul Costești.

„Jandarmii vor acţiona pentru asigurarea măsuril or de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice. În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordi ne publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, jandarmii olteni au următoarele recomandări pentru cei care participă la acestea: să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine/să coopereze cu forțele de ordine; să respecte indicațiile jandarmilor; să respecte prevederile legale privind desfășurarea activităților de picnic, precum și depunerea deşeurilor doar în locurile special amenajate pentru a nu dăuna mediului înconjurător.

„Efectivele de jandarmerie rămân la datorie pentru protejarea comunității prin prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță și menținerea ordinii și siguranței publice în zona de responsabilitate”, a mai spus reorezentantul IJJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți