18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Podul Stoenești și două pasaje peste calea ferată, primele obiective care intră în reparații pe DN 6 – E 70 între Mihăești și Drăghiceni

- Advertisement -

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni, 2 mai, că a fost emis ordinul de începere și predat amplasamentul pentru Drumul Național (DN) 6 – European (E) 70, între comunele Mihăești și Drăghiceni. Primele obiective care vor intra complet în reabilitare vor fi podul rutier de peste râul Olt, de la Stoenești, dar și două pasaje peste calea ferată, toate aflându-se într-o stare avansată de degradare. Lucrările ar urma să fie finalizate într-un an și jumătate.

„Astăzi (luni, 2 mai n.r.) a fost emis Ordinul de Începere și predat amplasamentul pentru DN 6, între km 132+435 – km 185+230, între localitățile Mihăești și Drăghiceni, în vederea realizării proiectului «Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare», între CNAIR, în calitate de beneficiar, și Ozaltin Inșaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Șirketi, în calitate de anteprenor”, au transmis reprezentanții companiei pe pagina oficială de Facebook.

CNAIR, beneficiarul proiectului, a solicitat începerea, cu prioritate, a execuției lucrărilor la obiectivele de artă aflate într-o stare avansată de degradare, respectiv podul Stoenești și pasajele de peste calea ferată din Stoenești și Dăneasa.

„Antreprenorul a început lucrările în vederea amplasării organizării de șantier și stației de asfalt. În perioada următoare vor ajunge în șantier toate utilajele necesare și personalul necesar implementării proiectului”, au mai precizat reprezentanții CNAIR, care au adăugat că durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Sectorul DN 6 – E 70 Alexandria – Craiova are o lungime de aproximativ 53 km şi se desfăşoară de la limita dintre judeţele Teleorman şi Olt până la limita dintre judeţele Olt şi Dolj, pe raza judeţului Olt.

Valoarea totală a contractului este de puțin peste 258 milioane de lei, fără TVA, perioada de garanție a investiției fiind de 10 ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți