8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Stațiile de epurare de la Corabia și Vișina ale Companiei de Apă Olt intră în reabilitare și extindere

- Advertisement -

Compania de Apă Olt a anunțat marți, 3 mai, că va extinde și reabilita stațiile de epurare din orașul Corabia și comuna Vișina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”. Investiția se ridică la aproape 17 milioane de lei, fără TVA, cea mai mare finanțare fiind din fonduri europene, durata derulării proiectului fiind de aproape trei ani, din care doi ani și o lună reprezintă perioada în care sunt efectuate lucrările.

„Contractul «Extinderea și reabilitarea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerările Corabia și Vișina» a fost semnat și atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii Sengher Sisteme SRL – Ipa SA – Valoris SRL – Almer Proiect SRL – New Maxi Consulting and Construction, lider de asociere fiind Sengher Sisteme SRL. Valoarea contractului este de 16.942.026,00 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata totală de execuție este de 34 luni, din care șase luni durata de execuție a proiectului, 25 de luni perioada efectivă de executare a lucrărilor și trei luni perioada de teste, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor”, transmite CAO printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții companiei a anunțat și care sunt lucrările ce se vor face la cele două stații de epurare. Stația de epurare Corabia, potrivit CAO, va fi prevăzută cu o stație de pre-epurare nouă, o treaptă de dozare reactiv pentru eliminarea chimică a fosforului, o treaptă de îngroșare și deshidratare a nămolului biologic in exces, o stație de dozare var și un depozit intermediar de stocare nămol deshidratat. În privința stației de epurare Vișina, se va menține în funcțiune cea existentă, însă se va extinde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți