2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două brutării și un restaurant din Olt, amendate pentru muncă le negru. ITM a găsit trei angajați fără contract

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au dat trei amenzi în luna aprilie a acestui an unor angajatori care aveau slariați fără contracte de muncă. Două dintre persoane au fost identificate desfășurând muncă nedeclarată la angajatori din comuna Studina și municipiul Timișoara, cu punct de lucru în orașul Corabia, cu activitate panificație (brutării n.r.), cea de-a treia fiind anagajată la negreu la un restaurant din municipiul Caracal. În total, cei trei angajatori au primit sancțiuni contravenționale în valoare de 60.000 de lei.

Luna trecută, inspectorii de muncă olteni au efectuat 217 controale specific în județ, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate, s-au identificat peste 275 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente dintre neregulile constatate fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Pentru cele mai grave, Inspecția Muncii Olt a aplicat nu mai puțin de 98 de contravenții, din care 90 avertismente și opt amenzi, în valoare totală de 92.000 lei, cele mai mari fiind pentru muncă la negru, respectiv trei în cuantum de 60.000 de lei.

De asemenea, în aprilie 2022, au fost comunicate ITM Olt șapte evenimente, soldate cu șapte persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți