3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Jandarmii, la datorie în acest sfârșit de săptămână. Misiuni la spectacole și meciuri de fotbal ce au loc în județ

- Advertisement -

Peste 100 de jandarmi olteni vor fi angrenați zilnic, în perioada 6 – 8 mai, în misiuni de asigurare și menținere a climatului de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pe timpul manifestărilor cultural-artistice și sportive organizate în zona de responsabilitate. Pentru acest sfârșit de săptămână sunt anunțate astfel de evenimente în municipiile Caracal, Slatina și în orașul Potcoava.

În zilele de 6, 7 și 8 mai, oamenii legii vor acționa în cadrul dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice la „Festivalul Primăverii – pe la noi, prin Romanați” din municipiul Caracal. Tot la Caracal, jandarmii, alături de alte forțe de ordine, vor fi prezenți sâmbătă, 7 mai, în Parcul Constantin Poroineanu la competiția sportivă „Romanați Trail Run”.

În zilele de 6 și 7 mai, oamenii legii vor asigura și măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării meciurilor de fotbal pe Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina și pe Stadionul „Petrolul” din orașul Potcoava.

„Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, buna desfăşurare a manifestărilor ocazionate de aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, încălcarea normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale. Având în vedere faptul că la aceste manifestări se estimează participarea unui număr mare de persoane, atât organizatorii, cât şi participanţii, au obligaţia să respecte toate reglementările prevăzute de legislaţia în vigoare pentru prevenirea oricăror fapte ce pot afecta siguranţa cetăţenilor şi programul manifestărilor”, a spus Simona Floricel, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică ce se pot produce la aceste evenimente, jandarmii olteni au următoarele recomandări pentru cetățeni: să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine/să coopereze cu forțele de ordine; să adopte un comportament civilizat; să respecte indicațiile jandarmilor; dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție; să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale; să solicite intervenția sau sprijinul jandarmilor, prin numărul unic de urgență 112 sau în mod direct efectivelor aflate în misiune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți