Noi bilete de tratament în stațiuni balneare din țară pentru pensionarii și asigurații sistemului public de pensii din Olt

Casei Județene de Pensii Olt i-au fost repartizate recent alte 110 bilete de tratament balnear, de data aceasta aferente seriei a șasea, 88 dintre acestea fiind alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate.

Data de prezentare în stațiunile balneare din țară, pentru biletele din această serie, este perioada 26 – 28 mai, iar cele mai multe dintre acestea sunt repartizate în Olănești – 34, Covasna – zece, Felix – opt și Căciulata – cinci.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP Olt și pe pagina de internet a instituției – www.cjpolt.ro și se pot ridica până la data de 18 mai, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 23 mai 2022”, a declarat Claudia Măldăreanu, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt 22 de bilete care au rămas disponibile în stațiuni precum Amara, Bala, Buziaș, Moneasa sau Pucioasa, iar acestea vor fi distribuite prin solicitare directă personelor care se prezintă la sediul CJP Olt.

Beneficiari de tratament balnear pot fi pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii.

În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.000 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<