10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acoperișul unui bloc din Slatina, distrus de un incendiu puternic. Mai multe echipaje de pompieri la intervenție

- Advertisement -

UPDATE 2: Puțin după ora 21:30 a fost permis accesul locatarilor în apartamente. „A fost distrus acoperișul blocului, pe aproximativ 300 de metri pătrați. La locul evenimentului au rămas o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD care se asigură ca incendiul să nu reizbucnească”, a spus reprezentantul ISU Olt.

Pompierii acționau în continuare pentru îndepărtarea elementelor de acoperiș, care prezintă pericol pentru persoanele care trec prin zonă și autoturismele parcate. Totodată, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului folosirea unei lămpi cu combustibil gazos, fără respectarea normelor, pe timpul unor lucrări de refacere a hidroizolației acoperișului.

Muncitorii nu se mai aflau la fața locului când acoperișul a luat foc.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20:30 a serii de sâmbătă, echipajele de pompieri continuând să lucreze pentru îndepărtarea efectelor negative. Aproximativ o oră a durat intervenția, pagubele fiind în curs de evaluare.

Știrea inițială: Incendiu de proporții izbucnit în seara zilei de sâmbătă, 7 mai, la acoperișul unui bloc de pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Slatina.

Echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slatina al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt intervin la fața locului, atât din fața blocului, cât și din spatele acestuia. Totodată, echipaje ale Biroului Rutier și Poliției Locale Slatina sunt în zonă pentru a asigura siguranța și ordinea publică. De asemenea, la fața locului a ajuns inclusiv prefectul de Olt Florin Homorean.

Mai multe bunuri s-au făcut scrum în scurt timp, acoperișul, construit în mare din lemn, fiind distrus aproape în totalitate.

AICI VIDEO:

„Au fost evacuate 16 persoane. O persoană cu afecțiuni medicale preexistente este monitorizată de echipajul SMURD. Acționează echipaje de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal, Stația Scornicești și de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Rivergate, cu patru autospeciale pentru intervenție la înălțime, echipaje de stingere, SMURD și descarcerare. Suprafața afectată este de aproximativ 300 de metri pătrați”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, în urma primelor date aflate de la colegii care intervin la fața locului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți