3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Performanță. Alpinistul slătinean Colibășanu a reușit să urce pe cel de-al treilea vârf ca înălțime al planetei – Kangchenjunga (8.586 metri)

- Advertisement -

Kangchenjunga din lanțul muntos Himalaya (Asia) este al treilea cel mai înalt vârf din lumea, după Everest și K 2, cu o altitudine de 8.586 metri, iar alpinistul Horia Colibășanu,  originar din municipiul Slatina și stabilit în Timișoara unde profeseaza ca medic stomatolog, a reușit o performanță și, în același timp, o premieră pentu alpinismul românesc. Sâmbătă, 7 mai, în jurul orei prânzului, a reușit să urce acest vârf, anunțul fiind făcut public pe pagina sa oficială de Facebook.

„Summit! Știm că multă lume așteaptă cu sufletul la gură vești despre ascensiune, așa că vă dăm informații la cald, la câteva minute de când le-am primit. În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc. Horia a urcat astfel pe singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8.586 m)”, se arată pe pagina sa de socializare.

Potrivit sursei citate, Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu și obositor. Pe vârf a făcut câteva poze și a coborât rapid. „Despre colegii săi de expediție, Marius Gane și Peter Hámor, știm că sunt acum în Tabăra 4, ei nereușind să ajungă astăzi pe vârf. Revenim cu detalii despre ce urmează, de îndată ce le avem. Să le ținem pumnii în continuare băieților!”, se mai precizează în postarea de pe pagina de Facebook a alpinistului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți