12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Oficialitățile oltene au sărbătorit ziua de 9 mai la Cimitirul Eroilor din Slatina

- Advertisement -

Ziua de 9 mai are o triplă semnificație istorică pentru români. Pe lângă Ziua Independenței, ce s-a proclamat în anul 1877, poporul nostru sărbătorește și Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial în anul 1945, dar și Ziua Uniunii Europene. Această zi a fost celebrată luni și de autoritățile locale și județene, prin organizarea unei ceremonii la Cimitirul Eroilor din Slatina.

Manifestarea s-a bucurat de participarea a zeci de persoane, iar printre acestea s-au aflat subprefectul de Olt Cosmin Floreanu, Virgil Delureanu și Ionut Ivan, vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, viceprimarii municipiului Slatina, reprezentanți ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, membri ai unor asociații de veterani de război, șefi sau reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, dar și membri ai mai multor organizații județene ale unor partide politice.

După onorul dat gărzii de onoare de reprezentantul Guvernului în teritoriu, s-a intonat imnul de stat al României, iar apoi subprefectul Cosmin Floreanu a dat citire unei scurte alocuțiuni despre semnificația acestei zile istorice. Momentul a fost urma de slujba oficiată de un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților, apoi toți cei prezenți au acoperit Monumentul Eroilor cu zeci de coroane și jerbe de flori.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, alcătuită din militari, jandarmi și pompieri, prin fața oficialităților oltene, pe acordurile cântecelor patriotice interpretate de formația de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți