3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Orașul Balș va avea stație de epurare la standarde europene. CAO a semnat contractul

- Advertisement -

Compania de Apă Olt anunță că săptămâna trecută a fost semnat al 22-lea contract din totalul de 26 contracte de lucrări, din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014 – 2020”. Este vorba de contractul „Îmbunătățirea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerarea Balș” prin care stația de epurare din orașul de pe malul râului Olteț va fi extinsă și modernizată. Investiția se ridică la puțin peste 17,1 milioane lei, durata de execuție a proiectului fiind de șase luni, în timp ce doi ani și o lună este perioada efectivă de efectuare a lucrărilor.

Proiectul curprinde următoarele trepte de epurare: stație de pompare apă brută; deznisipator longitudinal; decantoare Imhoff; bazine biologice; bazin de stabilizare aerobă; stație de pompare nămol stabilizat către paturile de nămol; paturi de nămol.

„Se va realiza o construcție nouă, acoperită pentru depozitarea nămolului. Drumul de acces în stația de epurare va fi modernizat, se vor construi alei, sisteme de drenare a apelor uzate, sisteme de alimentare cu apă potabilă și apă tehnologică, se vor realiza lucrări electrice și se vor amenaja spații verzi, în interiorul Stației de Epurare Balș. Stația de epurare va primi apă uzată din aglomerarea Bals, emisarul fiind râul Oltet, va avea un debit de apă mediu zilnic de 900 metri cubi/zi, debitul maxim fiind de 4.300 metri cubi/zi”, a declarat Crina Jilavu, purtător de cuvânt al CAO.

Potrivit sursei citate, contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii societăților Coral SRL – Pet Communications SRL cu societatea Coral SRL. Valoarea contactului este de 17.167.534,73 lei, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din bugetul local.

Durata totală de execuție este de 34 de luni de la emiterea ordinului de începere, din care șase luni durata de execuție a proiectului de către antreprenor, 25 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor și trei luni perioada de teste și punere în funcțiune. Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 de luni.

„Continuăm investițiile în orașul Balș prin extinderea și modernizarea Stației de Epurare. După modelul Stației de Epurare Slatina, și la Balș vom avea o stație de epurare la standarde europene, cu o platformă pentru depozitarea nămolului, care respectă toate reglemăntările privind protecția mediului și care va fi vizitată de elevi și de cetățenii din Balș, cu ocazia diferitelor evenimente. Ne bucurăm că putem contribui și noi la dezvoltarea orașului Balș, că suntem parte a schimbării care a cuprins acesată comunitate, din care și noi, Compania de Apă Olt, facem parte”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al companiei.

„Îmbunătățirea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerarea Balș” este cel de-al treilea contract de investiții pentru orașul de pe malul Oltețului, după cele două, semnate în anul 2021 și aflate în desfășurare, respectiv „Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată în aglomerarea Balș” și „Reabilitarea facilităților de captare, tratare și înmagazinare apă potabilă”.

CAO va investi în Balș, prin proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014 – 2020”, aproximativ 89 milioane lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți