4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de șoferi au rămas fără permisul auto după comiterea unor infracțiuni pe drumurile publice din Olt

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt au acționat în sistem integrat, în week-end, scopul misiunilor fiind de asigurare a unui climat de ordine și siguranță publică, creștere a gradului de siguranță rutieră și depistare a conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ori încalcă alte reguli privind circulația pe drumurile publice din județ. Abaterile comise șoferi în trafic nu au întârziat să apară, în total fiind aplicate peste 500 de amenzi, în cuantum de peste 160.000 de lei. Totodată, peste 50 de conducători auto au rămas pietoni pentru următoarea perioadă, oamenii legii reținându-le permisele de conducere.  

„În cadrul activităților din perioada 6 – 8 mai, au fost aplicate 514 sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 164.115 lei. De asemenea, pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii au reținut la sfârșitul săptămânii trecute și 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

S-au ales cu dosare penale

Trei dintre conducătorii auto s-au ales cu dosare penale în urma abaterilor comise în trafic.

Sâmbătă, 7 mai, în jurul orei 09:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți au depistat pe Drumul Județean 627, din comuna Priseaca, un bărbat de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Și duminică un șofer s-a ales cu dosar penal. În jurul orei 08:30, polițiștii Poliției municipiului Caracal sunt cei care au oprit în trafic, în comuna Scărișoara, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Acum, acesta este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, dar în jurul orei 17:00, polițiștii Poliției orașului Corabia au prins un bărbat de 73 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți