13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doar șase zile de autorecenzare rămase din prima etapă de colectare a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor

- Advertisement -

15 mai 2022 este ziua în care se încheie perioada de autorecenzare, prima etapă de colectare a datelor de la cetățeni pentru Recensământul Populației și Locuințelor, runda 2021, până atunci mai rămânând doar șase zile. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției Regionale de Statistică Olt, care spun că în cele 57 de zile de recensământ ce au trecut până acum, respectiv perioada 14 martie – 9 mai, în tot județul s-au completat 156.662 de chestionare, număr ce nu reprezintă persoanele recenzate, o parte din acestea cuprinzând doar date legate de locuinţele secundare neocupate.

Dintre cele peste 156.000 de chestionare completate, 43,5% au fost în mediul urban și 56,5% în mediul rural, iar după metoda de autorecenzare, cele mai multe chestionare, respectiv 78,5%, au fost completate cu sprijinul unui recenzor din cadrul spațiilor special amenajate ce către primării.

„Autorecenzarea se poate realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași: se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa: www.recensamantromania.ro; se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de email indicată la preînregistrare”, transmit statisticienii olteni.

Potrivit sursei citate, persoanele care nu se autorecenzează până în data de 15 mai 2022 vor primi vizita unui recenzor la domiciliu în etapa următoare, cea a colectării datelor prin interviuri față în față, respectiv în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

„Rugăm cetățenii să ofere recenzorilor de teren informațiile solicitate în mod corect și complet. Conform OUG 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie contravenții și se sancționează cu amendă”, mai precizează reprezentanții DRS Olt.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL 2021 populația din județul Olt poate consulta și site-ul www.recensamantromania.ro, pe care se găsește platforma de autorecenzare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți