3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 229 milioane de lei pentru realizarea rețelei de gaze în mai multe localități din Olt, prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță că au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. În toată țara suma alocată este de 7,5 miliarde de lei, iar printre județele cu cei mai mulți bani primiți este și Olt, situându-se pe locul 2 la nivel național cu suma de 229.796.700 lei. Primării din județ au alocate sume de bani, prin același program, și pentru investiții în domeniile apă și canalizare, drumuri și poduri, respectiv peste 1,6 miliarde de lei.   

„70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții «Anghel Saligny», prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri. Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Reprezentantul Guvernului a mai spus că Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 40 din 6 aprilie 2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ teritoriale, multe dintre acestea fiind și din județul Olt.

Oltul se află printre județele fruntașe și în privința alocărilor de bani prin Programul „Anghel Saligny” pe domeniile apă și canalizare – 686.162.229 lei, din totalul de 22,5 miliarde alocate la nivel național, în timp ce la sectorul drumuri și poduri suma este de 914.882.972 dintr-un total de 30 miliarde lei alocate în toate județele României. Concret, pentru astfel de proiecte de investiții, suma de bani ce va fi primită de primăriile din județ este de 1.601.045.200 lei.

Lista proiectelor, precum și un exemplu de calcul pentru a explica criteriile de selectare pot fi consultate pe site-ul MDLPA, respectiv accesând adresa de AICI.

sursă foto: ARHIVĂ

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți