5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 2.000 de șoferi, testați de polițiștii rutieri olteni dacă au consumat alcool sau droguri înainte de a se urca la volan

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat timp de aproape o săptămână activități în cadrul acțiunii „Alcohol & Drugs Marathon”, inclusă în operațiunea „Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Concret, în perioada 4 – 10 mai, polițiști rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora 1.910 șoferi au fost testați cu aparatele alcootest și drugtest, pentru a vedea dacă înainte de a se urca la volan au băut sau au consumat droguri.

Iar zeci dintre conducătorii auto opriți în trafic erau în stare de ebrietate.

„În cadrul activității, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat și 10 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, declară reprezentanții IPJ Olt.

Unul dintre șoferii băuți, alcoolemie de peste un miligram pe litru

Printre conducătorii auto băuți este unul care avea o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

„La data de 9 mai, în jurul orei 18:30, polițiștii Poliției orașului Corabia au depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Vădăstrița, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmite IPJ.

Tot pe 9 mai, dar în jurul orei 02:00, polițiștii Poliției municipiului Slatina au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în Slatina, având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți