Fotbalistul Ion Oblemenco are bust în Parcul „Carol I” din Corabia, orașul natal

Vineri, 13 mai, este data la care în Parcul „Carol I” din orașul Corabia se va dezveli bustul lui Ion Oblemenco, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României, născut în localitatea de pe malul Fluviului Dunărea. Festivitatea este organizată de Primăria orașului Corabia, cu începere de la ora 12:30, anunțându-și prezența membri ai familiei, Marcel Popescu, manager general Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, președinte Club Sportiv Universitatea Craiova, Teo Țarălungă, fost coleg și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ion Oblemenco, foști componenți ai Craiovei Maxima, precum și oficialități locale și județene.

Aproape 300 de meciuri a jucat corăbianul în Divizia A, înscriind 170 de goluri și a obțint patru titluri de golgheter al țării. A jucat la Universitatea Cariova timp de 11 ani, aproi a fost antrenor.

„Ion Oblemenco născut în orașul Corabia în data de 13 mai 1945, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români, supranumit Tunarul din Bănie. A jucat 285 de jocuri în Divizia A, înscriind 170 de goluri și câștigând în total patru titluri de golgheter al României. Pentru Universitatea Craiova a jucat în perioada 1966 – 1977. În 1982 duce Știința, ca antrenor, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni. A decedat în data de 1 septembrie 1996, la vârsta de 51 de ani”, au declarat reprezentanții Primăriei Corabia.

Din anul 2002, Ion Oblemenco a primit din partea autorităților locale titlul de cetățean de onoare al orașului Corabia.

Bustul fotbalistului Ion Oblemenco este o operă a sculptorului corăbian Emilian Nuțu, amplasat în Parcul „Carol I”, în vecinătatea Sălii de Sport „Lulu Stănescu” și a Complexului Sportiv „San Siro”.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<