19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cum se antrenează polițiștii olteni. Alergări și pregătire în diverse poligoane și săli de sport din Slatina și Traian

- Advertisement -

Înființat în luna august a anului 2021, Serviciul de Pregătire Profesională al Inspectoratului de Poliție Județean Olt asigură, coordonează și controlează realizarea activităților de formare profesională, prin pregătirea polițiștilor din cadrul unității și evaluarea performanțelor individuale ale acestora. În total, la nivelul județului Olt, peste 1.000 de polițiști urmează a participa la pregătire în această perioadă, printre primii fiind cei de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier și Poliția Transporturi. Oamenii legii fac pregătire fizică, dar au și trageri și ore de condus în diverse locații din municipiul Slatina și comuna Traian.

Alergările au loc în Pădurea Strehareți din Slatina, altă pregătire de autoapărare și tactică la sala de sport a Direcției Județene de Tineret și Sport Olt din spatele Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar tragerile în poligonul de tragere al Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina. Totodată, acestea participă și la ore de condus în poligonul de la intrarea în comuna Traian.

Săptămână de săptămână sunt aproape 30 de polițiști care fac pregătire.

„Săptămânal, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sunt programați între 20 și 30 de polițiști, care iau parte la stagii practice, constând în: ședințe de pregătire fizică și autoapărare; pregătire tactică; pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare; pregătirea în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar, impus de situații deosebite”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată mai arată că structura de pregătire profesională a Poliției este formată din ofițeri instructori și specialiști și are scopul de a instrui și forma politiștii pentru eficientizarea muncii acestora în misiunile specifice, pentru a face față provocărilor mediului operativ, la standarde de perfomanță europene. Prin activitatea acestui serviciu se construiește o poliție modernă și mai bine pregătită, pentru a acționa cu profesionalism în orice situație, mai subliniază reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți