14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Finanțare europeană de 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea unei grădinițe din Scornicești

- Advertisement -

Pentru autoritățile locale din Scornicești investițiile în domeniul educațional precum și crearea unor condiții moderne de studiu pentru elevii și preșcolarii din oraș reprezintă o prioritate. De aceea, cu fonduri atrase prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Grădinița cu Program Prelungit din satul Mărgineni – Slobozia al localității, a fost reabilitată și modernizată la standarde europene, pentru ca cei mici să aibă parte de tot confortul încă de la primii pași în sistemul de învățământ. Anunțul a fost făcut joi, printr-un comunicat de presă, de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, pentru realizarea acestui proiect fiind alocate 2,5 milioane de lei, această sumă de bani reprezentând doar fonduri europene.

În total, valoarea investiției s-a ridicat la peste 3 milioane de lei.

„Proiectul a avut o valoare totală de 3,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 2,5 milioane de lei. Investițiile au fost derulate de Primăria orașului Scornicești în cadrul Axei Prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice”, se arată într-un comunicat de presă remis de agenție.

Accesarea de fonduri europene este unul dintre punctele esențiale pentru dezvoltarea orașului Scornicești, dar și crearea unor condiții de trai cât mai moderne pentru comunitate, spune primarul Daniel Tudor.

„Accesarea fondurilor europene constituie un punct esenţial în dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii pentru toţi locuitorii. Astfel, cel mai recent proiect pe care l-am implementat a urmărit îmbunătățirea infrastructurii de educație a grădiniței din Mărgineni – Slobozia. Este o investiție foarte dragă nouă, prin care s-a obţinut o eficienţă energetică crescută a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa. Am reușit, cu banii atrași prin Programul Operațional Regional, să scădem consumul anual de energie și emisiile de gaze cu efect de seră, dar şi să transformăm grădinița într-una care oferă cele mai bune condiții pentru educație”, a declarat edilul orașului Scornicești.

Concret, lucrările efectuate la unitatea de învățământ din satul Mărgineni – Slobozia au constat în reabilitarea termică a clădirii în care grădinița funcționează, respectiv termoizolarea fațadelor și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din aluminiu eficientă energetic, schimbarea instalaţiilor de apă, electricitate şi încălzire, instalarea de panouri solare/fotovoltaice, precum și realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

ADR Sud – Vest Oltenia mai transmite că, totodată, au fost refăcute finisajele exterioare și interioare – pardoseală, pereţi și tavane, a fost construită o scară exterioară de evacuare, au fost montate uși și obloane rezistente la foc, iar clădirea a fost dotată cu sisteme moderne antiincendiu, antiefracție și de supraveghere video.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți