12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ploaia nu i-a speriat și au participat la „Slatina City Run”. Sute de competitori la probele de cros și semimaraton (VIDEO)

- Advertisement -

După doi ani de absență din cauza pandemiei COVID-19, competiția sportivă „Slatina City Run” a fost reluată anul acesta de autoritățile locale, evenimentul fiind organizat duminică, 15 mai. Ploaia de afară nu i-a speriat pe participanții înscriși la cele două probe ale concursului – cros 7 kilometri și semimaraton 21 de kilometri, iar dacă cei mai mulți au fost alergători amatori din Slatina, alți competitori au fost de la cluburi sportive cunoscute din Olt, dar și din alte județe, chiar și din municipiul București.

Emil Moț, primarul municipiului Slatina, s-a numărat printre cei prezenți la eveniment, acesta spunând că a fost unul reușit.

„Și în acest an, competiția sportivă «Slatina City Run» s-a demonstrat a fi un real succes. Aduc mulțumiri voluntarilor care au fost parte a echipei de organizare. Felicitări câștigătorilor! Felicitări tuturor participanților!”, a declarat edilul la finalul competiției.

Iar numărul câștigătorilor a fost unul impresionant, fiind acordate premii care au constat în bani, diplome și medalii la ambele probe, atât la masculin, cât și la masculin, pe mai multe categorii de vârstă.

Dacă alergătorii de la cros au parcursul traseul doar o dată, participanții de la proba de semimaraton au trebuit să o facă de trei ori. Iar la cros dintr-un total de 248 înscriși au ajuns la finish 135, în timp ce la proba de semimaraton dintre cei 101 de participanți au încheiat cursa 54.

Cursa s-a desfășurat pe mai multe artere din municipiul Slatina.

Startul s-a dat de pe strada Aleea Eroilor din Parcul Tineretului. S-a continuat deplasarea la stânga pe lângă parcarea din dreptul Mc Donald’s pe strada Tunari către Centrul Militar Județean Olt (fostul comisariat) unde se vor întoarce către Mc Donald’s. Ajunși la sensul giratoriu, s-a făcut dreapta pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, spre gară, până la sensul giratoriu și s-a continuat pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza până la intersecția cu strada Primăverii, după care s-a făcut dreapta. Apoi s-a continuat pe strada Primăverii și s-a traversat intersecția cu strada Crișan, până la următoarea intersecție cu strada Cornișei, unde s-a făcut stânga pe strada Cornișei. La intersecția cu zona ACR s-a făcut dreapta, pe lângă Spitalul Județean de Urgență pe bulevardul Nicolae Titulescu, până la sensul giratoriu din fața unității medicale, unde alergătorii s-au întors până la intersecția din zona ACR cu strada Libertății. S-a făcut dreapta pe strada Libertății, iar la intersecția cu Poșta (bulevardul A. I. Cuza) s-a continuat deplasarea în dreapta către magazinul Winmarkt. Acolo a fost un punct de ocolire și participanții la „Slatina City Run” s-au întors pe bulevardul A. I. Cuza, pe sensul de mers către Prefectura Olt. Deplasarea a continuat până la sensul giratoriu de la Casa de Cultură a Tineretului, unde s-a alergat pe a doua ieșire din sensul giratoriu pe bulevardul A. I. Cuza, s-a continuat spre gară până la sensul giratoriu, unde s-a alergat la dreapta pe trotuar, pe lângă Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” către Aleea Eroilor în dreapta către zona de Start/Finish.

Imediat după finalizarea competiției sportive, participanții au putut să afle și rezultatele pe care le-au obținute acestea fiind afișate pe site-ul www.liniadesosire.ro, toate acestea putând fi consultate AICI.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți