20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 700 de amenzi aplicate de polițiștii olteni în week-end. 70 de șoferi au rămas fără permis

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat și la finele săptămânii trecute, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind legislația în vigoare. Nu puțini au fost conducătorii auto prinși pe picior greșit de oamenii legii, în urma raziilor de amploare din week-end fiind aplicate aproape 700 de amenzi în cuantum de peste 130.000 de lei. Totodată, 70 de șoferi au rămas fără permisul auto, cei mai mulți dintre ei pentru că se aflau în stare avansată de ebrietate.

„În cadrul activităților din perioada 13 – 15 mai, polițiștii au aplicat 687 de sancţiuni contravenţionale, persoanelor care au încălcat prevederile legale privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 134.950 de lei. Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 70 de permise de conducere, dintre care 26 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 19 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise și 25 pentru alte abateri”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Polițiștii au mai fost reținut și 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. De asemenea, polițiștii au constatat 18 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și cinci alte infracțiuni la regimul rutier.

Un conducător auto fără permis, altul băut

Pentru infracțiuni mai grave comise în trafic, doi șoferi s-au ales cu dosar penal.
Vineri dimineața, la ora 08:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 4 Coteana au depistat, în comuna Brebeni, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Oamenii legii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Și duminică, 15 mai, în jurul orei 08:30, un alt conducător auto s-a ales cu dosar penal. Polițiștii din municipiul Caracal au depistat pe strada Antonius Caracalla, din localitate, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți