19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Recenzorii din spațiile amenajate de primăriile, cel mai mare sprijin pentru oltenii care s-au autorecenzat  

- Advertisement -

Interesul pentru autorecenzare manifestat de către populaţie a crescut în ultimele zile, motiv pentru care perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată s-a prelungit până la data de 27 mai 2022, iar colectarea datelor de către recenzori prin interviuri față în față se va efectua în perioada 31 mai – 17 iulie 2022, conform Hotărârii 10 din 12 mai 2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021. În Olt, până acum, cetățenii au primit cel mai mare sprijin în privința colectării informațiilor despre recensământ de la recenzorii aflați în spațiile amenajate de primăriile din județ.

„În cele 63 de zile de recensământ trecute până acum, respectiv perioada 14 martie – 15 mai, la nivelul județului Olt cu fost completate un număr de 181.348 chestionare, în medie 2.879 chestionare pe zi. Acest număr de chestionare nu reprezintă numărul persoanelor recenzate, o parte dintre ele cuprinzând doar date legate de locuinţele secundare neocupate. Din totalul chestionarelor, 45,7% au fost completate în mediul urban și 54,3% în mediul rural, iar după metoda de autorecenzare, cele mai multe chestionare, respectiv 74,2%, au fost completate cu sprijinul unui recenzor din cadrul spațiilor special amenajate ce către primării”, a declarat Bogdan Tufeanu, purtătorul de cuvânt al DRS Olt.

Statisticienii olteni reamintesc populației că autorecenzarea se poate realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași: se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa: www.recensamantromania.ro; se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de email indicată la preînregistrare.

Persoanele care nu se autorecenzează până în data de 27 mai 2022 vor primi vizita unui recenzor la domiciliu în etapa următoare, cea a colectării datelor prin interviuri față în față, respectiv în perioada 31 mai – 17 iulie. Oltenii sunt rugați de DRS să ofere recenzorilor de teren informațiile solicitate în mod corect și complet.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL 2021 persoanele din Olt pot consulta site-ul www.recensamantromania.ro, pe care se găsește platforma de autorecenzare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți