17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Limita de viteză de pe DEx 12 a crescut la 120 km/h. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare

- Advertisement -

Legea 134 din anul 2022 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice s-a publicat deja în Monitorul Oficial și astfel limita maximă de viteză în afara localităţilor pe drumurile expres va fi de acum încolo de 120 de kilometri pe oră (km/h) în loc de 100 de km/h cât era până acum. În România avem un singur drum expres, iar acesta este DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești care se află în construcție, însă doar pe o porțiune din el se poate circula de aproape o lună.

Muncitorii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere deja au înlocuit indicatoarele rutiere privind viteza cu care se poate circula pe șoseaua de mare viteză, acestea putând fi deja vizibile pe Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești care deja a fost dat în circulație din 21 aprilie, respectiv tronsonul dintre Piatra Olt și Balș, care include și Centura ocolitoare a orașului de pe Olteț. „Limita de viteză pe drumurile expres a crescut la 120 km/h”, au anunțat angajații CNAIR, care au postat pe pagina oficială și câteva fotografii de pe DEx12.

Începând de luni, 16 mai, se poate circula cu 120 km/h în loc de 100 km/h pe acest segment de drum, care se întinde pe o distanță de aproape 16 kilometri, după ce săptămâna trecută Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat în urmă cu o săptămână Legea care prevedea această majorare.

Iar în viitorul apropiat cu această viteză se va putea circula și pe celălalt lot din Tronsonul 2, respectiv Lotul 2 care include și Centura ocolitoare a municipiului Slatina și are undeva la 24 de kilometri, având în vedere că autoritățile centrale au anunțat într-o vizită efectuată pe șantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești că ar putea fi dat în folosință la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie 2022.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți