10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asociația Pro Infrastructură: Centura Slatina de pe DEx 12 mai are un singur punct critic, probabilitatea de deschidere fiind luna viitoare

- Advertisement -

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au venit cu noi detalii despre lucrările care mai sunt de executat și pe Lotul 2 din Tronsonul 2 al Drumului Expres 12 Craiova – Pitești, care include și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, iar pe acest tronson mai este un singur punct critic, respectiv podurile feroviare de la Găneasa. Iar această problemă s-ar putea soluționa în perioada imediat următoare, cel mai probabil darea în folosință a centurii fiind luna iunie.   

„Ultimul punct critic pe DEx 12 Centura Slatina. Se lucrează susținut la podurile feroviare de la Găneasa, deschiderea celor aproximativ 24 de kilometri dintre Piatra Olt și Valea Mare fiind posibilă luna viitoare. În afară de această zonă de care depinde inaugurarea, mai avem porțiuni care așteaptă doar asfaltul, parapetele și marcajele. La Valea Mare (Slatina Nord-Est), circulația va fi deschisă prin cele două girații ale nodului folosind două bretele pentru intrarea și ieșirea pe și de pe DEx 12”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură care la postarea de pe pagina lor oficială de Facebook au dat și două link-uri cu imagini de pe tronsonul de drum. Filmarea aeriană poate fi găsită AICI, în timp ce harta interactivă se poate accesa AICI.

Până acum, au fost redați circulației cei aproximativ 16 kilometri din Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres 12 Craiova – Pitești, respectiv zona Piatra Olt – Balș care cuprinde Centura ocolitoare a Balșului, ce din data de 21 aprilie a preluat mare parte din traficul greu din orașul de pe Olteț.

Tronsonul 2 are în total o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Pe lângă Loturile 1 și 2 din acest segment de drum al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, care trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

În total, DEx 12 este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți