15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zece proiecte prin PNRR, în cuantum de peste 3,5 milioane euro, pentru modernizarea orașului Scornicești și a satelor componente

- Advertisement -

Orașul Scornicești, împreună cu satele componente, ar urma să arate într-un viitor apropiat ca cele europene, având în vedere că Primăria are deja depuse și urmează a depune un total de zece proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 3,5 milioane de euro. Printre investițiile ce ar urma să se realizeze în urbe se numără șase stații de încărcare vehicule electrice și hibrid, reabilitarea moderată a școlilor gimnaziale din satele Mărgineni Slobozia, Jitaru, Bircii, Chițeasca, reabilitarea moderată a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” și modernizare și extindere sistem de supraveghere video. Cei mai mulți bani europeni, respectiv aproape 1,5 milioane euro,  urmează a fi accesați pentru modernizarea unității de învățământ liceal.

„Dragii mei, lista proiectelor de investiții pe care urmează să le implementăm în orașul nostru, cât și în restul localităților componente, este, destul de bogată, necesară și foarte bine pusă la punct. Sunt obiective depuse prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), obiective axate pe Componenta 10 – Fondul Local”, a declarat Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești.

Investițiile ce vor fi realizate sunt Plan Urbanistic General – Format GIS, 104.000 euro; Plan Urbanistic Zonal – Format GIS, 70.000 euro; șase stații de încărcare vehicule electrice și hibrid – 150.000 euro; reabilitare moderată la Școala cu clasele I – VIII Mărgineni Slobozia – 248.600 euro; reabilitare moderată la Școala cu clasele I – VIII Jitaru – 641.960 euro;  reabilitare moderată la Școala cu clasele I – VIII Bircii – 201.080 euro; reabilitare moderată la Școala cu clasele I – VIII Chițeasca  – 90.640 euro; reabilitare moderată la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” – 1.483.680 euro; reabilitare moderată la clădire fost sediu Consiliul Local Scornicești – 381.480 euro, valoarea totală a acestor nouă proiecte depuse prin PNRR fiind de 3.371.440 de euro.

De asemenea, un alt proiect aflat în pregătire de Primăria Scornicești, ce urmează a fi depus prin PNRR, Componenta 10 – Fondul Local, este cel ce ține de modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video a spațiului public în urbe, valoarea sa fiind de 142.375 euro.

„Pas cu pas, cu fiecare proiect depus și finalizat, Scorniceștiul se schimbă și vă asigur că în cel mai scurt timp va căpăta strălucirea și frumusețea pe care le merită!”, a subliniat Daniel Tudor, edilul urbei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți