12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Edilul Slatinei și cei doi viceprimari, vizită la Expo Flora. Emil Moț: Pandemia i-a afectat și pe producătorii de flori

- Advertisement -

Aleea Eroilor din Parcul Tineretului Slatina este locul în care anul acesta, după doi ani de absență, se desfășoară Expo Flora, ce a ajuns la ediția cu numărul 26, la eveniment fiind prezenți zeci de comercianți cu diverse flori multicolore și frumos mirositoare, precum și vânzători cu produse de artizanat, de grădină, de lavandă, dar și de dulciuri. Deschisă încă de joi, Expo Flora își va închide porțile abia duminică, însă în dimineața zilei de vineri primarul Emil Moț, împreună cu viceprimarii Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, precum și Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, au ținut să viziteze târgul și să stea de vorbă cu producătorii de flori.

Numărul acestora a fost mai mic față de cel de până în anul 2019, iar potrivit edilului Moț, cel mai probabil, acest lucru se datorează faptului că și ei au fost afectați de pandemia de Coronavirus.

„Atmosfera este foarte bună, anul acesta avem 44 de comercianți și producători, sunt mai puțini decât anii trecuți, media noastră era undeva la 60. Noi am făcut promovare, probabil că pandemia i-a afectat și pe acești producători de flori. Eu sper ca anul viitor să vină mai mulți. După cum ați văzut, este a 26-a ediție a Expo Flora la Slatina, am schimbat locația, suntem în Parcul Tineretului, este mult mai deschis, producătorii au apreciat mai mult această locație. De joi, 19 mai, au început să vină oamenii din Slatina să cumpere flori, să se plimbe, să le vadă, să le aprecieze. O să avem expoziția deschisă până duminică, mai sunt trei zile cu soare, este și sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Eu sper ca toți slătinenii să vină să se bucure de aceste frumuseți, îi invit pe toți, în fiecare zi, de dimineață până seara în Parcul Tineretului să se bucure de aceste flori”, a declarat primarul municipiului Slatina.

Prezent la eveniment, Ionuț Ivan, vicepreședintele CJ Olt, este de asemenea încântat de faptul că manifestările organizate de administrațiile locale s-au reluat. „Mă bucur să văd reluarea multor evenimente, toate domeniile, se pare că ușor reintrăm într-o viață normală privind organizarea acestora. După ce am stat de vorbă și cu producătorii de flori, am văzut și satisfacția lor, pentru că au fost doi ani de pandemie, doi ani în care activitatea lor economică a fost grav afectată”, a spus Ivan.

Duminică, 22 mai, este ultima zi în care Expo Flora va fi deschisă la Slatina, ultima ediție a târgului având loc în anul 2019 pe esplanada din centul urbei, iar în anii 2020 și 2021 restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au făcut ca acesta să nu aibă loc.

Școlarii de la „Constantin Brâncoveanu” Slatina le-au făcut o bucurie reprezentanților delegației Primăriei

Prezenți la expoziția de flori, reprezentanții conducerii Primăriei Slatina  au avut parte și de o supriză, aceasta fiind oferită de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din localitate, care au făcut o paradă cu ocazia împlinirii a 35 de ani de existență.

Școlarii au plecat din curtea unității de învățământ având în mâini pancarte, steaguri și baloane, au trecut prin fața Inspectoratului Școlar Județean Olt, apoi au străbătut mai multe artere ale Slatinei pentru ca ajunge în punctul final care a fost Parcul Tineretului. Daniel Noajă, directorul unității școlare, împreună cu două eleve, au ținut să ofere edilului Emil Moț și celor doi viceprimari plachete aniversare și să le mulțumească pentru sprijinul financiar acordat an de an pentru a oferi copiilor condiții de studiu la standarde europene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți