17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina reia organizarea evenimentelor de pe timpul verii. Summer Film Festival este premiera

- Advertisement -

Se pare că am scăpat de pandemia COVID-19, motiv pentru care mai toate primăriile din județ reiau organizarea evenimentelor devenite o tradiție până în anul 2019. Iar una dintre acestea este cea din municipiul Slatina. Copiii vor fi primii care se vor bucura de o astfel de manifestare organizată, chiar de ziua lor, 1 Iunie, când în Parcul Tineretului au loc 24 de ateliere la care sunt așteptați să participe cei mici. Însă, municipalitatea a pregătit și un festival în premieră, acesta fiind Summer Film, unde slătinenii vor fi invitați în aceeași zonă de agrement să vadă proiecții românești.

„De 1 Iunie vom avea 24 de ateliere, invităm toți copiii, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, să vină să se bucure aici, în Parcul Tineretului, de aceste ateliere de creație împreună cu prestatorul nostru. Va fi un divertisment plăcut, sper să nu plouă”, a declarat Gigi Vîlceleanu, viceprimarul municipiului Slatina.

Pe lângă primul eveniment care este dedicat copiilor, din această vară se reiau și celelalte manifestări pe care Primăria Slatina le-a organizat până acum, Zilele orașului, care vor fi în preajma zilei de 1 Iulie, fiind una dintre acestea. În toamnă, programul cultural va continua și cu Festivalul de umor „Oltenii &… restu’ lumii”, a spus edilul Slatinei, Emil Moț.

„S-a terminat cu pandemia, avem în programul nostru cultural absolut toate evenimentele pe care le făceam înainte de pandemie, «Oltenii &… restu’ lumii», Street Food, care a avut un impact extraordinar când l-am făcut prima dată, dar apoi a venit pandemia. Absolut toate programele culturale pe care le făceam înainte le vom relua, vom face și altele noi”, a declarat primarul.

Acesta a fost completat de viceprimarul Gigi Vîlceleanu, care a vorbit puțin și de festivalul de film, o premieră ce ar urma să aibă loc în iulie – august.

„Primul eveniment este 1 Iunie, apoi Zilele municipiul Slatina, pe 1 iulie, vom avea invitați meșteri populari, comercianți, plus scenă cu artiști de renume din țară, nu putem da nume, suntem în procedură, după ce va fi finalizată procedura de licitație, atunci vom ști exact ce artiști vor veni. În iulie – august vom avea, pe parcursul a două săptămâni, pe week-end, un festival de film, unde lumea va putea veni să se bucure de film românesc, după ora 20:30. În vara aceasta, în fiecare lună avem câte un eveniment, câte o festivitate, trebuie să ieșim din această amorțeală pe care am avut-o pe timpul pandemiei. Festivalul Călușului îl organizăm de asemenea, de Rusalii, tot în Parcul Tineretului, va fi ceva nou”, a subliniat vicele Vîlceleanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți