13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Dolj construieşte un drum judeţean care să lege Spitalul Regional de drumul expres Craiova-Piteşti

- Advertisement -

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a semnat, vineri, contractul cu firma care se va ocupa de realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui drum judeţean care va lega viitorul Spital Regional Craiova de drumul expres Craiova-Piteşti, DN65F şi centura de nord a oraşului.

„Demersurile Consiliului Judeţean Dolj pentru realizarea unui nou drum judeţean de acces către viitorul spital regional au ajuns în faza de întocmire a studiului de fezabilitate. Astăzi a fost semnat contractul cu firma care se va ocupa de realizarea studiului pentru obiectivul de investiţii ‘Construire drum de interes judeţean pentru conectarea Spitalului Regional Craiova la DJ 643 F, Drumul Expres Craiova – Piteşti şi DN65F, Centura de Nord a municipiului Craiova'”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

În această etapă, se va stabili traseul drumului care va face legătura între oraş, noul spital regional şi drumul expres. Noul drum judeţean va traversa teritoriile administrative ale comunei Gherceşti şi municipiului Craiova, iar investiţia este fundamentată de strategia de dezvoltare a infrastructurii în zona de nord a Craiovei, dar şi de strategia de dezvoltare a judeţului Dolj, ce implică îmbunătăţirea conectivităţii între localităţi şi între obiective de interes regional.

„Realizarea studiului va fi finanţată din fondurile proprii ale administraţiei judeţene. Vestea bună este că proiectul de construire a Spitalului Regional de la Craiova a obţinut deja cea mai mare parte a finanţării ca urmare a încheierii unui contract de finanţare între România şi Banca Europeană de Investiţii. Restul banilor necesari vor fi asiguraţi din fonduri europene nerambursabile. În total, peste 500 de milioane de euro vor asigura infrastructura medicală necesară regiunii Oltenia”, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți