19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 140 de conducători auto au rămas fără permis după ce au comis infracțiuni pe șoselele din Olt, în ultima săptămână

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în sistem integrat, în ultima săptămână, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. Peste 1.200 de amenzi, în cuantum de peste 350.000 de lei, au fost aplicate în toată această perioadă, iar polițiștii au lăsat fără permisul auto și peste 140 de șoferi care au comis diverse infracțiuni în trafic, majoritatea celor care au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În cadrul activităților, desfășurate în perioada 16 – 22 mai, au fost aplicate 1.210 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 350.000 de lei. Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 143 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 20 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și 31 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 71 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Săptămâna trecută, au fost constatate și 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care șase pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cinci pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

Un șofer fără permis și altul băut, depistați în trafic

Sâmbătă, 21 mai, în jurul orei 11:00, polițiștii Poliției municipiului Caracal au depistat pe strada Antonius Caracalla, din localitate, un bărbat, de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii au întocmit pe numele său un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au depistat pe strada Aleea Albăstrelelor, din comuna Redea, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum șoferul este cercetat penal de polițiști, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți