11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ediția a XIV-a a concursului de cultură generală „Disney Cup”, desfășurată marți la Slatina. Peste 1.300 de elevi înscriși

- Advertisement -

După doi ani de absență din cauza pandemiei COVID-19, concursul „Disney Cup” a fost reluat anul acesta de Primăria municipiului Slatina, evenimentul, care în 2022 a ajuns la ediția a XIV-a, desfășurându-se marți, 24 mai.

Concursul a început undeva în jurul orei 12:30 după ce autoritățile au stabilit în detaliu, de mai bine de o lună, regulamentul de organizare a competiției de cunoștințe generale, suma alocată de la bugetul local pentru buna desfășurare a acestuia fiind de 270.000 de lei. Manifestarea este o activitate extraşcolară, derulată în două etape, care îşi propune să evidenţieze performanţele înregistrate de elevi la disciplinele din aria curriculară, ţinând cont de importanţa diverselor domenii culturale care structurează personalitatea umană, precum şi de conexiunile dintre aceste domenii

1.319 este numărul elevilor înscriși la concursul cu caracter educativ – cultural „Disney Cup”, cei mai mulți fiind de la clasa a V-a – 495, aceștia fiind urmați de cei de la clasa a VII-a – 434 și 390 sunt de la clasa a VI-a.

Cei mai buni 36 dintre ei, respectiv câte trei elevi câştigători de la fiecare instituție școlară slătineană, ar urma să facă și deplasarea la Disneyland Paris, Franța. În excursie va merge și câte un profesor însoțitor la nouă elevi.

În situaţia în care un elev care a fost deja la Disneyland Paris, în urma  ediţiile anterioare ale concursului „Disney Cup”, iar la prezenta ediție obţine punctaj maxim, acesta va primi din partea organizatorilor un premiu special în sumă de 700 lei, numai în situaţia în care acesta nu a mai beneficiat de premiul special, următorul clasat în ordinea punctajului fiind cel care va efectua deplasarea în excursia din Franța. Dacă un elev a fost la Disneyland și a obținut și premiul special anii trecuți, iar acum va fi desemnat câștigător a treia oară, acesta va fi recompensat cu diplomă de participare, fără a-i fi acordat un premiu în bani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți