4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ultimele trei zile de autorecenzare privind recensământul populației și locuințelor. Aproape 196.000 de chestionare completate  

- Advertisement -

Direcția Regională de Statistică Olt anunță că în ziua de 27 mai se încheie perioada de autorecenzare, respectiv prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL 2021). Așadar, mai sunt doar trei zile în care oltenii se pot autorecenza, până acum completându-se aproximativ 196.000 de chestionare,  completate fiind de aproape 196.000, însă numărul nu reprezintă persoanele recenzate, o parte dintre acestea cuprinzând doar date legate de locuinţele secundare neocupate.

Concret, în cele 71 de zile de recensământ trecute până acum, respectiv perioada 14 martie – 23 mai, în Olt au fost completate 195.744 de chestionare.

Slatina, Caracal și Balș sunt localitățile din județ care rămân în topul autorecenzării.

„În topul autorecenzării, ca număr de chestionare completate, se află municipiul Slatina – 40.719, urmat de municipiul Caracal – 15.359 chestionare și orașul Balș – 11.158, iar procentual, raportat la numărul populației estimate, cele mai ridicate valori ale autoînregistrării sunt în localitățile Vădastra, Sâmburești, Vișina Nouă, Grădinile, Optași Măgura și Piatra Olt”, au transmis statisticienii olteni printr-un comunicat de presă.

DRS Olt mai tarnsmite că salariații care se autorecenzează în perioada 14 martie – 27 mai primesc o zi liberă, indiferent dacă se recenzează singuri sau cu ajutorul unui recenzor din cadrul spațiilor special amenajate ce către primării. Persoanele care nu se autorecenzează până în data de 27 mai 2022 vor primi vizita unui recenzor la domiciliu în etapa următoare, cea a colectării datelor prin interviuri față în față, etapă care se finalizează în data 17 iulie 2022.

„Rugăm cetățenii să ofere recenzorilor de teren informațiile solicitate în mod corect și complet. Conform OUG 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie contravenții și se sancționează cu amendă. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL 2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro, site pe care se găsește platforma de autorecenzare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți