19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

14 elevi internați la SJU Slatina după ce au ajuns la Urgențe cu dureri abdominale și vărsături. Există suspiciunea de toxiinfecție alimentară

- Advertisement -

Au acuzat dureri absominale, dureri de cap, febră și vărsături, fiind transportați în seara zilei de marți la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Este vorba de 21 de elevi ai Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, 14 dintre aceștia rămânând internați pe secțiile Boli Infecțioase și Pediatrie ale celei mai mari unități medicale din județul Olt.

Potrivit Angelei Nicolae, managerul Spitalului Slatina, privind aceste cazuri există suspiciunea de toxiinfecție alimentară, în prezent așteptându-se rezultatele de la probele biologice care au fost prelevate.

„Au fost 21 de prezentări la UPU și au rămas internați 11 copii la Secția Boli Infecțioase și trei copii la Secția Pediatrie, sunt elevi la Colegiul Național «Ion Minulescu» Slatina care rămân la after school. Au venit cu dureri de burtă, vărsături, dureri cap, febră și diaree unii dintre ei, nu toți. Toți au răspuns bine la tratament și sunt bine astăzi (miercuri n.r.). Este o suspiciune de toxiinfecție alimentară, s-au prelevat probe biologice și așteptăm să vină rezultatele. Au reacționat foarte bine la tratament și nu va fi de durată, nu vor fi probleme. Colegiul respectiv are program after school, posibil, Direcția de Sănătate Publică Olt face anchetă epidemiologică”, a declarat managerul SJU Slatina.

Legat de acest subiect cu un punct de vedere au venit și reprezentanții DSP Olt.

„În cursul după-amiezii din data de 24 mai s-au prezentat 21 de persoane în serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani cu simptomatologie digestivă (grețuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale), din care s-au internat 14, 11 fiind în Secția Boli Infecțioase și trei internate în Secția Pediatrie. Tabloul clinic sugerează o suspiciune de TIA (toxiinfecție alimentară n.r.) prin consum comun de alimente. S-a declanșat ancheta epidemiologică”, spun specialiștii instituției sanitare.

Dintre cei 14 copii internați, zece au forme ușoare și patru forme medii. DSP Olt anunță că s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare, nouă probe fiind în lucru în laboratorul direcției.

Totodată, s-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv, respectiv bucătăria Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime. La acțiune participă specialiști ai DSP Olt, dar și inspectori veterinari ai Direcției Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți