21.2 C
Slatina
joi,20 iunie,2024

Ultimele Articole

Ziua Copilului, sărbătorită de autorități în Parcul Tineretului Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina reia o altă tradiție care în ultimii doi ani, din cauza pandemiei COVID-19, a lipsit din peisajul manifestărilor organizate de municipalitate. Este vorba despre evenimentul „Slatina, Orașul Copiilor”, prin intermediul căruia copiii vor fi din nou sărbătoriți.

Manifestarea este programată chiar de Ziua Copilului, în Parcul Tineretului Slatina, cu începere de la ora 09:00, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani urmând a se bucura miercuri, 1 iunie, de peste 20 de ateliere cu diverse activități cultural sportive.

Enumerăm aici atelierul de pictat și modelat baloane, în cadrul căruia cei mici se vor distra pictând și modelând baloane în diverse culori și mărimi, dar și două ateliere de picturi pe față (face painting) când animatorii evenimentului vor picta copii pe față cu diverse culori astfel încât să semene cât mai mult cu personajele din desene animate.

Va fi și un atelier de improvizație teatru – jocuri de improvizație și creativitate, coordonate de actori costumați în personaje de poveste; atelierul Teatru de păpuși unde micii spectatori vor asista la un spectacol de teatru în care actorii vor fi înlocuiți de diverse păpuși colorate și atelierul de confecționat și construit măști din materiale reciclabile.

„În cadrul acestui atelier, copiii învață să refolosească sticle de plastic, tuburi de carton, dopuri de plută, cheițe metalice de la conserve, iar obiectele confecționate vor fi luate de fiecare participant, fiind imaginația lui creativă. Vom învăța să salvăm planeta, aducând la viață resturi din plastic, carton, hârtie”, a transmis Emil Moț, primarul Slatinei, printr-un comunicat de presă.

Edilul a mai spus că va mai fi un atelier de pictură diversificată, în cadrul căruia micuții vor fi încurajați să parcurgă tainele picturii, dând frâu liber imaginației, un atelier de Croitorie unde copiii vor învăța să croiască diverse lucruri pe care le pot lua acasă pentru a le păstra ca amintire.

Din programul evenimentului „Slatina, Orașul Copiilor” mai face parte un atelier de Olărit ce este menit să îi poarte pe copii pe aripile istoriei, când strămoșii noștri practicau cu măiestrie arta olăritului, aceștia fiind ghidați și învățați să modeleze diverse vase; un atelier de interpretare muzicală – cum în fiecare copil trăiește un mic artist, în cadrul acestuia micii interpreți vor avea ocazia să experimenteze muzica printr-o joacă alături de animatori; atelierul de realitate virtuală – experiente virtuale – copiii vor pătrunde într-o lume virtuală cu ajutorul ochelarilor magici 3D – VR; atelierul Medieval – atelier de săbii – tehnici de luptă coordonate de doi – trei cascadori cu experiență îmbrăcați în costume medievale.

„Locul în care se va desfășura atelierul Medieval va arăta ca o cetate medievală pregătită de sărbătoare, decorata cu steaguri si blazoane. Vor fi expuse in incinta atelierului obiecte de decor care ne vor aminti de acele vremuri. Copiii vor avea săbii din lemn, cu ajutorul cărora vor învăța tehnicile de luptă. Va mai fi și atelierul Medieval – tir cu arcul – tehnici de luptă coordonate tot de doi – trei cascadori cu experiență îmbrăcați în costume medievale. Locul în care se va desfășura atelierul va arăta ca o cetate medievală pregătită de sărbătoare, decorată cu steaguri și blazoane, ținte, arcuri, săgeți. Vor fi expuse în incinta atelierului obiecte de decor care ne vor aminti de acele vremuri. Copiii vor avea arcuri din lemn cu ajutorul cărora vor învăța tehnicile de tras la țintă”, a declarat primarul Moț.

De asemenea, de Ziua Copilului, în Parcul Tineretului Slatina, vor mai fi atelier de sculptură, în cadrul căruia copiii vor fi încurajați să parcurgă tainele sculpturii, dând frâu liber imaginației, atelier de mărgelit unde micuții vor fi încurajați să parcurgă tainele mărgelitului, atelier de heraldică, atelier de confecționat pălării din resturi de materiale, atelier de jocuri medievale, atelier de confecționat poiuri medievale, atelier de improvizație muzicală, atelier de confecționat moriști, atelier de noduri din sfoară, unde, cu ajutorul unui meșter popular vor crea obiecte inspirate din folclorul românesc, obiecte pentru decorarea casei sau grădinii.

La eveniment, Primăria municipiului Slatina va pune la dispoziție 2.000 de pliante ce vor conține harta detaliată a întregului parc, pentru a putea fi identificat cu ușurință fiecare atelier.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți