Bilete de tratament pentru beneficiarii din Olt în stațiunile balneare Olănești, Amara, Căciulata, Covasna și Herculane

Casei Judetene de Pensii Olt i-au fost repartizate alte 120 bilete de tratament balnear, aferente celei de-a șaptea serii din anul 2022, 111 dintre acestea fiind deja alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate.

Cele mai multe bilete în stațiunile balneare au fost repartizate în Olănești – 33, Amara – nouă, Căciulata – nouă, Covasna – nouă și Herculane – nouă, data de prezentare în acestea fiind perioada 11 – 14 iunie, durata sejurului fiind de 16 zile calendaristice.

Alte nouă bilete sunt încă disponibile.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP Olt, cât și pe pagina de internet a instituției și se pot ridica până la data de 6 iunie, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 8 iunie. Un număr de nouă bilete au rămas disponibile în stațiuni precum Amara, Moneasa sau Pucioasa. Acestea vor fi distribuite prin solicitare directă personelor care se prezintă la sediul instituției noastre”, a declarat Claudia Măldăreanu, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.000 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<