15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

CAS Olt: S-a dublat bugetul lunar alocat serviciilor medicale de stomatologie

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că bugetul lunar alocat serviciilor medicale de medicină dentară a crescut începând cu luna aprilie acestui an, de la 183.000 lei cât a fost în perioada ianuarie – martie la 977.000 lei pentru perioada aprilie – decembrie 2022. Așadar, dacă în primele trei luni din 2022 media lunară era de 61.000 lei, începând cu luna aprilie media lunară s-a dublat, fiind de 122.000 lei.

Serviciile medicale de stomatologie se acordă gratuit pentru copii de până în 18 ani, dar și pentru alte categorii de persoane.

„Pachetul de servicii medicale de bază în asistenţa medicală dentară cuprinde 25 de acte terapeutice. Acestea se acordă gratuit la toți copiii cu vârsta de până la 18 ani și beneficiarilor unor legi speciale. Pentru adulți casa de asigurări de sănătate acoperă integral costurile pentru anumite servicii, iar pentru altele acoperă 60% din costuri”, au declarat reprezentanții CAS Olt, instituție sanitară care în prezent are 27 de contracte încheiate cu 35 de medici stomatologi.

Sursa citată mai arată că la stabilirea valorii de contract pentru medicii de medicină dentară se au în vedere: suma alocată pentru servicii de medicină dentară, numărul de medici de medicină dentară care intră în relații contractuale cu CAS Olt, gradul profesional al medicului (pentru medicul primar se aplică o majorare de 20%, iar pentru medicul care nu a obţinut un grad profesional se aplică o diminuare de 20%), iar pentru medicii din mediul rural suma ajustată cu gradul profesional se majorează cu 50%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți