Primarul Slatinei cere luarea de măsuri „drastice” după îmbolnăvirea a zeci de elevi de la Colegiul „Minulescu”

Primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt luarea „celor mai drastice măsuri” după ce zeci de elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” au ajuns la spital cu simptome digestive şi 14 dintre ei au rămas internaţi.

„În calitate de primar al Slatinei, dar şi de părinte, sunt îngrijorat şi dezamăgit de situaţia creata în cadrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu”. O întâmplare nefericită, care trebuie însă verificată de cei cu atribuţii în domeniul sănătăţii publice. Tocmai pentru ca astfel de incidente care pun în pericol sănătatea copiilor să nu se mai repete nicăieri în oraşul nostru. În acest sens, am solicitat inspectorului-şef al ISJ Olt o anchetă urgentă şi luarea celor mai drastice măsuri. Sper ca ancheta demarată de DSP, DSV şi ISJ Olt să găsească rapid cauza care a pus în pericol sănătatea copiilor noştri”, a scris pe facebook Emil Moţ.

Începând din seara zilei de 24 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la UPU şi la Pediatrie au ajuns 21 de copii cu vârste între 6 şi 18 ani, toţi prezentând simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale), potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Angela Nicolae.

Celor 14 copii internaţi, dintre care 11 în secţia Boli Infecţioase şi trei în secţia Pediatrie, li s-au prelevat probe biologice, rezultatele urmând a fi folosite în cadrul unei anchete epidemiologice pe care o efectuează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

O anchetă epidemiologică la colegiu desfăşoară şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, iar în urma verificărilor activitatea cantinei unităţii de învăţământ a fost suspendată şi unitatea a fost sancţionată cu 10.000 lei din cauza mai multor neconformităţi constatate de inspectorii sanitari.

sursa: Agerpres.ro

2 comentarii la „Primarul Slatinei cere luarea de măsuri „drastice” după îmbolnăvirea a zeci de elevi de la Colegiul „Minulescu”

 • CINE sa ia masuri urgente, dle primar?
  Aveti copii scolari…daca erati in situatia de fata cu unul sau mai multi copiii, ce ati fi facut?
  CUI cereti (fara sa nominalizati) sa ia masuri urgente?
  In mod normal conducerilor DSP si AVSVSA, Ol……,,ROSII !!!!!!!!
  Dar si Inspectoratului Judetean Scolar Olt, Politiei si…Inspectiei Fiscale, sa verifice ,,la sange,, firma (firmele) care aprovizioneaza scoala cu alimente!!!!!
  Asta este greseala tuturor celor care conduceti organizatii de partide politice: pe criterii necunoscute noua, cetatenilor votanti, numiti in functii de conducere neprofesionisti, hahalere, unii care nu au nimic-dar absolut nimic- de a face cu functia respectiva!
  A fi absolvent de studii superioare si a ,,face pantofii sau a lipi afise pe garduri,, nu sunt criterii pentru numirea in functii!!!!
  Criteriile sunt profesionalismul, intergitarea, cinstea, onoarea, demnitatea, vechimea in profesie etc..etc..de care voi, politicienii doar auziti dar nu le puteti ,,implanta,, in numiri pentru ca nu aveti astfel de membri de partid!
  Personal imi este rusine cu asemenea conducatori…….

  Răspunde
 • ce te recomanda pe tine ca primar, Moțule??
  NIMIC !!!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<