15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Școlile din comunele Osica de Sus și Făgețelu, renovate în acest an de o asociație

- Advertisement -

Școala Gimnazială din comuna Topana a fost reabilitată acum un an, iar în 2022 copiii care vor beneficia de condiții moderne pentru studiu sunt cei care învață la unitățile de învățământ din comunele Osica de Sus și Făgețelu. Totul se datorează reprezentanților Asociației BookLand, ce au precizat printr-un comunicat de presă că o parte dintre materialele necesare lucrărilor de renovare deja au ajuns în cele două școli, pentru ca meșterii să poată începe reabilitarea acestora.

„Școala din Osica de Sus, construită în anul 1900, are nevoie de lucrări serioase de renovare: înlocuire acoperiș, montarea sistemelor pluviale, amenajarea curții prin montarea pavelelor, repararea și zugrăvirea pereților exteriori și interiori etc. La școala din Făgețelu, deși clădită la 74 de ani diferență, situația nu este cu mult diferită. Ca urmare, meșterii vor repara și zugrăvi pereții exteriori și interiori, vor scoate pardoseala învechită și vor monta parchet, vor moderniza băile etc.”, au transmis reprezentanții asociației.

Sursa citată mai spune că în doar câteva luni peste 200 de copii din cele două localități oltene, dar și din alte sate învecinate vor primi respectul care li se cuvine și șansa la educație în condiții civilizate. „Multe generații de acum încolo vor avea parte de condiții sigure și moderne, ceea ce va aduce beneficii celor două comunități locale”, transmite Asociația BookLand.

Pe lângă școlile din Osica de Sus și Făgețelu, alte 25 de unități de învățământ rurale vor fi renovate anul acesta de aceeași asociație. Până acum, BookLand a schimbat destinul a mii de elevi din 37 de școli rurale în cadrul programului „Renovare scoli in mediul rural” al cărui motto este „Împreună construim oameni!”. Următoarea campanie de calificare a școlilor ce vor fi renovate în 2023 va fi lansată de Asociația BookLand în luna septembrie.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți