19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente în județul Olt, până luni dimineața

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis sâmbătă dimineață două avertizări de vreme capricioasă, ambele intrând în vigoare de la ora 12:00 a aceleiași zile și expirând luni dimineața, la ora 10:00. Una dintre atenționări este de cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente și va afecta și județul Olt.

„În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice”, transmit meteorologii.

Cealaltă atenționare este de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și va afecta, local, nordul țării, respectiv județele Maramureș, Bistrița Năsăud, dar și zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp”, au mai menționar reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți