11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Agenți economici din Olt, amendați pentru nefolosirea aparatelor de marcat electronice fiscale

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat preventiv-reactiv, șâmbătă și duminică, pe linia comerțului ilicit cu produse contrafăcute și pentru verificarea obligațiilor operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Peste 20 de operatori economici din patru localități ale județului au fost controlați de oamenii legii, iar majoritatea celor amendați au fost pentru că nu foloseau casa de marcat.

„În cadrul activităților, au fost verificați 24 de operatori economici din localitățile Slatina, Caracal, Balș și Potcoava. Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.100 lei. Dintre acestea, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28 din 1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 19.000 de lei, și trei pentru nerespectarea prevederilor Legii 145/2014, privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 1.100 lei”, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

De asemenea, oamenii legii au constatat și o infracțiune pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți